Casa DeVeritas

Senaste inläggen

Av Frida - 29 augusti 2013 10:12


Hardy var försten över lådkanten. Förvånande? Nej. Inte ett alls. Han ska ju stanna här hemma, och det tenderar ju alltid att bli de "värsta" valparna som blir kvar här hemma.... Jag verkar falla för dem varje gång ;)
Jag var ju bara tvungen att stoppa tillbaka den lille huliganen i lådan för att få se hur han gick tillväga för att ta sig ut... Gullefjunet! Så oerhört målmedveten ;)
Nu ska jag montera dit den höga fronten på valplådan. *moahahaaaa*         ANNONS
Av Frida - 28 augusti 2013 13:45

                           
Som Patrick Swayze sa: "Noone puts baby in a corner..."
We did put all tha babies in the corner.

ANNONS
Av Frida - 26 augusti 2013 12:26

... av H-gänget är väl på sin plats. Jag har med flit låtit den vänta eftersom jag inte vill störa mamma-hund i onödan. Idag är de 17 dagar gamla och alla har nu öppnat ögonen. Jag upplever nog att de börjar höra lite smått också... Slut på husfriden m a o ;)
De är pigga små krabater. Dilla har fullt sjå när hon skall kliva ner i lådan. De är liksom över allt. "Hela havet stormar" var den nån som tyckte var ett passande namn till en av valparna, och jag är nog benägen att hålla med ;)

De börjar sticka ut lite smått åt olika håll. Nacktiken som vi kallar för Brottar-Britta gapar i högan sky när något inte faller damen i smaken ("jag-måste-kissa-nu" eller "jag-svälter-ihjääääl" eller "det-är-för-varmt-jag-kan-inte-sova"). Dock är hon väldigt lätt att göra nöjd :) Pussar man på henne så tystnar hon...

 


Ryggtiken morrar som en skördetröska när hon busar med sina syskon. Eller likvl när mamsen tycker att hon behöver tvättas medan hon själv inte är av samma åsikt ;) Hon är busig som bara den. Hon var den som lekte redan innan hon öpnat ögonen.

 


Rumpflickan ligger med sina kisande ögon (hon öppnade ögonen sist) och smyger på syskonen i bakhåll med viftande svans.

 


Svansis är en bestämd liten sak (hon är minst) som spottar och fräser när någon av sykonen försöker köra över henne. De protesterna undgår nog inte nån.. *ler* Söt som socker är hon! Och har en liten vilt, viftande svans!
 

Och slutligen lille snoppis... Vår lille Hardy. Jag skulle ju defenitivt inte behålla någon hane, men det gick ju liksom inte... Jag har aldrig tidigare varit mer säker på min sak. Han hör hemma här. Ingen annanstans.
Han påminner mycket om Dillas morfar, Vargas. Han har ett sånt där lugn, som inte riktigt går att beskriva i ord. Det är som att i den lilla valpen finns en gammal klok hunds själ som glittrar i hans ögon. Han är fin. Och Jeppe och Hardy... Jag ryser i hela kroppen. De har något alldeles magiskt när de är tillsammans.

 Jeppe & BrottarBritta <3  
           
Valparna som lämnar Casa DeVeritas har en förmåga att vara "barn-galna". Jag tror at vi kan tacka Jeppson för det. Han har en fantastisk känsla för djur och hans empati tar liksom aldrig slut... Min lille Mowgli <3

Av Frida - 18 augusti 2013 18:09

Håll till godo ;)

                         

Och idag firar lille Hardy det nionde levnadsdygnet med att öppna ett litet öga    Nu var det slut på husfriden ;)

Av Frida - 16 augusti 2013 10:17

Idag blir bebbarna 1 vecka!
De äter konstant. Sover lite däremellan för att sedan äta igen. De har vuxit massor!
Vad jag kan se nu tycker jag att de ser riktigt fina ut. Varma, klara färger med härliga huvuden...
Trevlig helg!

Av Frida - 13 augusti 2013 13:28

Av Frida - 12 augusti 2013 02:56

Valparna är nu inne på sitt tredje levnadsdygn och växer så det knakar! Igår rann mjölken till på mamma D och eftersom det var tänkt att producera mjölk till nio valpar resulterade det mjölkstockning. Efter timmar av tuttmassage och urmjölkning lyckades vi få tuttarna "back to normal" igen... Phew!
Bebbarna växer och frodas. Man kan nästan "se" hur de växer medan de äter.
Dilla är en fantastisk mor med lika fina mammakvaliteer som hennes mor, mormor och mormors mor har haft. Jag får släpa ut henne för att kissa mellan varven. Hon vill bara ligga i sin låda och blöta ner (läs: tvätta) sina älskade kids....

           


Jag bara älskar känslan när harmonin lagt sig i valplådan. När allt kommit igång och rullar på rutin. När mammahund har landat i sin nya roll med allt vad det innebär.
Jag bara älskar när det ser ut som att nån slängt ut både mamma och valpar hullerombuller. Nöjda valpar. Nöjd mamma. Nöjd urmamma. <3 I en enda stor härlig röra!

  

Av Frida - 11 augusti 2013 18:46

...finns någon som sticker ut på ett alldeles säreget sätt.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Casa DeVeritas med Blogkeen
Följ Casa DeVeritas med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se