Casa DeVeritas

Direktlänk till inlägg 27 december 2010

Julen är över för denna gången...

Av Frida - 27 december 2010 11:26

... coh det känns riktigt skönt! Jag älskar julen men denna gången var det med blandade känslor den firades. Det var första julen utan Willy. Och det kändes.

Han var en julfirare av högsta rang, min Walewska! Han började julfirndet med att pissa in granen varje år. Och varje år var han lika förvånad över min reaktion ;) Men det hörde liksom till.

Han var även den av hundarna som ansåg sig ha ensamrätten till att vakta julbordet. Tiggandet togs till nya dimensioner än en gång med boxerläppar på bordet och dreggelsträngar lite varstans.

För att inte tala om julklappstraditionen... Där låg han, som en konung, mitt i högen av alla julklapparna. Han hjälpte varenda en, oavsett de ville ha hjälp eller ej, att öppna paketen... Allt detta på sitt härliga boxervis.


Det tog ett par dagar för mig att inse vad det var som saknades detta år... När jag kom på vad det var så föll jag än en gång. Djupt. Ännu djupare än förra gången...

Så julen har tillbringats på avgrundens botten och jag kämpar än för att ta mig upp. Hur är det möjligt att man kan sakna någon så förbaskat mycket? Det känns som att sorgen bara blir tyngre och tyngre.  

Jag inser nu att jag kommer att behöva minst ett år, för att ta mig igenom alla traditioner och tidpunkter då jag hade honom vid min sida.

Jag måste lära om. Lära mig hur jag gör utan min Kung av Fridaland vid min sida.


Jag fick en fantastiskt fin gåva av rara Elin. Ett halssmycke i silver med en ring där det står "Willy" och "kärlek"... Den satte fart på tårarna kan jag lova.

Nu hänger den på hans urna... Tack Elin! <3

Jag konstaterar varje dag att han fattas mig. Ibland kan jag hantera känslan. Och ibland inte alls. Som igår... Under skogspromenaden gick jag och beundrade alla vackra snöklädda träd och njöt av att se hundarna röja runt i snön. Plötsligt sköljer det över mig. Sorgen. Sorgen över att inte Willy var med. Han älskade att fara runt i snön med sina tjejer. Gammelgubben blev som ung på nytt. Varje dag ser jag mig omkring och letar efter honom. Av gammal vana. Varje gång hugger det till i magen när jag minns att jag aldrig mer kommer att få se honom.

Där stod jag mitt i djupa skogen och tårarna ville inte sluta trilla...

Du fattas mig, Wonka <3 

  


Dagarna innan jul gick Stora Stockholm av stapeln. Denna gången var det balla Berit som var med och försvarade DeVeritas färger. Och man kan väl inte säga annat än att hon gjorde det med bravur...

Av 97 anmälda Rottweilers lyckades Berit med:

1:a ökl, 2:a ökk, CK samt slutligen 3:a Btkl!!!!!


Det största av GRATTIS till familjen Lasses!!! Vilken liten pingla hon är!

Urmamman är mäkta stolt över hennes prestation och över äran att få visa upp skönheten!

Nu ser vi framemot 2011 då vi har massor av spännande projekt på gång.

D-kullen ska upp på korning, E & F-pojkarna skall göra MH, röntgas och ögonlysas. Läger planeras för fullt och förhoppningsvis får vi välkomna G-kullen till världen til sommaren.

Första helgen i mars är det dags för Rottweilerklubbens årsmöte och rasspecial. Förhoppningsvis blir vi ett gäng som åker på både årsmötet och utställningen som går av stapeln i Vallentuna. Mer info inom kort.


Så avslutar jag med några bilder. En på snyggot Berit och en på gullefjunet Frasse som krypit upp hos storebror Bronx för en tupplur....


Allt gott!

DeVeritas Dippa Daffodil aka Berit


 

DeVeritas Fabulous Francesco aka Frasse & "storebror" Bronx

 
 
Ingen bild

Anna Trolle

27 december 2010 12:18

Jag blir alldeles tårögd av att läsa dina rader och känna din sorg. Traditioner som inte längre är sig lika, djur och människor som fattas oss och förändringar som är nödvändiga är inte lätt men det är det bästa man kan göra. I år var det ett julfirande för mig som inte gick hand i hand med den stora klumpen av sorg, det har gått 6 och 7år sedan mina föräldrar gick bort och 3 år sedan min seperation så högtider har förändrats och vart jobbiga att ta sig igenom...det tar tid men det nya ska välkomnas och med tiden lindra sorgen av tid som aldrig kommer åter, det gamla ska sparas till de finaste minnen i våra hjärtan.

Många varma hälsningar Anna

 
mLi & Zebulon

mLi & Zebulon

27 december 2010 14:17

Håller helt med Anna att man blir alldeles tårögd när man läser allt du skrivit. Skickar en bamsekram till er *Kramar Om*...

Grattis till superfina resultat för Berit på HUND2010!! :D.. Sicken Pingla!
Spännande med alla projekt och planer du har, är ett nöje att försöka hänga med och följa alla underbara hundar ifrån dig som är utspridda! :)).

Massa KRAMAR ifrån mig och Zebulon Macahan!

http://rackarunge.se

 
Erica Breyer

Erica Breyer

27 december 2010 17:37

Usch ja, det är en hemsk känsla. Här är det dessutom helt tomt. Ingen som tassar runt, muttrar, tigger eller är i vägen. Suck. Varm kram vännen!

http://ericas.bloggsida.se

 
Ingen bild

Maria

29 december 2010 16:40

Fine "lille" Willy. Skoj att läsa om granen, det var ett trix jag inte visste om att han hade. Vi hoppas året går fort!
Ang Berit är jag så glad för alla erans skull, och även för min egen då jag alltid tyckt att hon är en av de vackraste rottisar jag skådat.
kram kram från alla oss här i garpenborgen och gott nytt!

 
Ingen bild

Karolina

29 december 2010 21:53

Hu vad jobbiga rader att läsa.... Så fina och de kunde varit mina. Förutom pisset på granen då hahahaha Bosse han smög ju i slow motion i granen han. Men annars. På pricken mina känslor.

Men så kom ju några rader om vår älskade Berit. Hon som visade att hon blivit stora tjejen på mässan. Stolta som tuppar över en pärla som såg ut att ha skitkul med sin kära urmamma! Vi tror att Bosse, Fjärtan, Wallevskan och Lollo skrek hejarklack ändå ifrån stjärnhimlen <3 KRAM!

 
Ingen bild

DeVeritas Di Nozo / Sabine

4 januari 2011 15:45

Ja tårar av sorg och tårar av lycka blev det i kombo nu....Ja det var som att åka känslomässig berg och dalbana att läsa detta...sorgen och saknaden och det år efter man förlorat någon...... att uppleva alla årstider och högtider med allt man minns vad som hände året innan och all sorg det innebär..men det innebär oxå att man plåstrar om de sår som själen har...ett nyorienterings år vilket inte får en att glömma men att minnas med glädje och att orka lägga focus på det sedan... men året måste gå först.... det bara måste ha sin gång....sorgen och saknaden.
Sedan avslutar du med framtida planer och med glada Berit! Härliga syster yster ja ni var så fina i ringen båda två!!!! (Man blir lite tårögd av det oxå...)Det var en fröjd att se er tillsammans i ringen!!! Grattis till din fina uppfödnig och till Familjen Lasses så klart!!!! Det var ni väl värda!!!
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 5 juni 2020 12:43

En kort reflektion att ta med sig denna fredag: Vi som konsumenter (läs:valpköpare) styr efterfrågan på valpar. Punkt.  Utan valpköpare som köper valp från mindre bra avelsmaterial, kommer inte den aveln att överleva. Enkelt. Under veckan som g...

Av Frida - 30 maj 2020 08:29


Då var det dags att börja blogga igen! Jag bubblar av frågor som konstant blir fler och fler och nya perspektiv växer fram.  Digging deep… Jag har nyss levererat min senaste kull, närmare bestämt den nionde i ordningen. Och för varje kull bli...

Av Frida - 16 maj 2020 16:44


... som behöver få komma ut! Vad är väl bättre då än att blåsa liv i den här gamla bloggen. Det finns så mycket som behöver sägas när det kommer till hur vi delar våra liv med djuren, men framför allt behöver jag skriva om avel... Stay tuned!    ...

Av Frida - 30 juli 2015 00:00

Fyra år har gått sedan ni  kom till världen. Gimli, Stina, Gulli & Lima.... Mina älskade små! Mycket glädje har ni spridit här på jorden, och jag hoppas att det blir många år till. En extra varm tanke går till Sebba & Annika som tvingades ta farväl a...

Av Frida - 29 juli 2015 00:15


                 Frasse     Bosse       ... och det är med blandade känslor jag skriver dessa rader... Både lycka och stor sorg. Ett stort grattis till Frasse Fjantsson på fem års dagen!  Hoppas du firas ordentligt idag ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards