Casa DeVeritas

Direktlänk till inlägg 27 september 2010

Ordning i kaos...?

Av Frida - 27 september 2010 22:39

För tillfället är det kaos de luxe i fröken Taipales hjärnkontor. Hmmm... I wonder why?

En anledning är nog att jag försöker släppa kontrollen. Ni vet den där kontrollen som är så förbannat skön att hålla sig fast vid. Kontrollfreak är mitt andra namn. Fråga min man... ;) Men så ibland fylls jag av den där längtan att släppa taget om allt. Sluta sträva efter saker utan istället låta dem komma till mig. Det som är menat, det händer nog vare sig man kämpar eller ej. Jag vill tro det i alla fall.

Så förtillfället står jag med ena benet i landet där jag släppt taget... Och med det andra benet i landet där jag försöker bringa ordning i kaos. I en praktisk situation kan det liknas med att ordna pärmar i bokhyllan i huset som ser ut som ett sprängt skithus. Vet ni vad jag menar då...?


Så Frida-Flum har en hjärna som bubblar över av en massa funderingar för tillfället. Vissa viktigare än andra. Även om det är lite rörigt så trivs jag med att vara på date på tu man hand med min hjärna. Jag gillar den.

Vi hittar på en massa tokigheter tillsammans. En hel del tokigheter blir verklighet och saker som jag är riktigt stolt över.


Ikväll slängde jag mig på soffan med sonen och fastnade framför "Sommarpratarna" på SVT1. Jag som aldrig tittar på TV blev som förtrollad. Vilken mysigt program! Äntligen ett program som förmedlade något som jag tycker är viktigt. Människoöden. Möten mellan främmande människor som konstaterade att de var lika som bär. Alla hade en historia...

Och Paolo Roberto som värd var fantastisk! Han har en historia om nån...

Där låg jag på soffan, med min älskade unge brevid. Andades in doften av hans kalufs, tittade på ett program som handlade om meningen med livet och fick chansen att reflektera över detsamma. Kvalitetstid. Frida-tid.


En annan anledning till att känslorna svallar är ju att mina älskade små troll har lämnat boet. I fredags flyttade de ut i vida världen och de är EMORMT saknade!

Nog för att jag vet att de inte kunde fått bättre hem, men det är inte därför det gör ont... Det är egot som gråter. Jag saknar dem så innerligt!

Och det gör Jeppe med. Där stod vi på trappan och kramade varandra med tårarna trillandes nerför kinderna när valparna for, Jeppe och jag. Jeppson ropade: "Mina valpisar!!!" Älskade unge... Tur att vi har stora vovvisar kvar att pussa på här hemma.

Pojkarna F verkar klara sig bra. Inte för att ja trott något annat heller...Men man vet ju aldrig riktigt. Hoppas att de får vara friska vovvar och blir trevliga inslag i både Tyresö och på Värmdö :)


Lördagen tillbringade jag i Eskilstuna på rasspecial. Som vanligt hade jag min kära reskamrat Mari vid min sida. Tack för ditt härliga sällskap Mari!

Morgonen började mindre muntert då min bil gick sönder i Häggvikstunneln i Sollentuna. Conny= skitförbannad! Jag=tacksam då bilen kunde pajjat i E-tuna... Positiva tankar ;)

Mari räddade mig med Volvo och hela kittet, and off we went! Thank you darling!


Regnet öste ner, ett riktigt ruggigt väder hade vi hela dagen. Jag visade Marias fodertik Garpenborgs Ånna i bruksklass och hon knep certet! Stort grattis till stolta uppfödaren & matte Lillan såklart! Ånna var en mycket trevlig bekantskap :)

Sen hade vi lilla Berit som visade upp sig som representant för DeVeritas dagen till ära. Domaren gillade inte svansar och kastade ut fina hundar med 2:or pga svansarna. Jag såg genast vår lilla chans flyga sin kos, då Berit har en svans som liknar en vild lem med ett eget liv... Nåväl, nu var vi där så då kunde vi träna. För det behöver Berit :))) Och jag :))))

Målet var att ta sig runt ringen utan att åka kana på magen i leran efter Berit. Och att kunna visa tänderna för domaren utan att Berit monterade ut domarens tonsiller med sin tunga. Sagt och gjort. Vi klarade bådadera ;)


  


Berran fick ett 1:a pris och en fin kritik. Det var vi nöjda med. Men ännu mera nöjd var jag över Berits attityd. Jag är kär i den bruttan! Hon är så tokig och levnadsglad att allt annat bleknar i hennes närvaro. I ringen bjöd hon beteenden för glatta livet. När ingenting hände låg Berit i leran och lade ner hakan som matte tränat in. Någon frågade: "Vad gör hon??? Ber hon till Mecka??"

Hon är för härlig! Vilket charmtroll!

Så vi skickar ett grattis till den lycklga familjen i Björkhagen som är stolta flockmedlemmar till Balla Berit!

Jag är mycket stolt över hennes framfart i ringen :)


Näää, nu ska jag ta mitt svamliga jag och knyta mig för ikväll... Hoppas jag träffar Walle i drömmarna. Natti...


 
 
Eva

Eva

27 september 2010 23:29

Hej Frida!
Va skoj det var att ses i lördags... trots tårar :) Hoppas vi syns eller hörs snart
igen. Och tack för fina inlägget i gästboken!
Dom har det bra där uppe våra älsklingar, men
dom saknar nog oss lika mycket som vi saknar dom.
Tror du inte? :)
Kramar
Eva & Roxie

http://www.boxerland.se

 
Ingen bild

Görel

27 september 2010 23:30

Roligt att läsa om dina funderingar, du är en proffshandler också, du har många strängar på din lyra du. Självklart kommer foto på Bosse så småningom. Har pussat på honom idag!

 
Sofia  & tjejerna

Sofia & tjejerna

27 september 2010 23:30

Åh lilla balla Berran, så himla häftig!
Ni var så fina i ringen. Stort grattis till fina resultat!
Kram från oss i uppsala

http://www.sofiashundar.se

 
mLi & Zebulon

mLi & Zebulon

28 september 2010 07:26

Åh hade gärna sett er i ringen! Men de kommer ju flera tillfällen :). Berit är finfin tkr ja, sicken brutta! :D.
Du är så klok, du skriver så himla kloka och meningsfulla saker. Man får en tankeställare ibland.. Du kan verkligen skriva så du berör folk. Man kan inte sluta läsa, man fastnar på direkten. Ha en fin vecka,
Kram kram mLi & Zebulon

http://rackarunge.se

 
Ingen bild

Sabine ,DeVeritas Di Nozo

28 september 2010 21:06

Grattis till fina Berit med familj och till dej Frida för din fina uppfödning!!! Håller med föregående talare... du är så klok som en bok och skriver så bra Robert brukar säga att det är få förunnat att kunna uttrycka sig som du och jag håller med!!! Din blogg är verkligen ngt att läsa hundnörd eller ej! Sjä

 
Ingen bild

Sabine ,DeVeritas Di Nozo

28 september 2010 22:21

sista textraden försvann (Själv är jag hundnörd)

 
Cathrine

Cathrine

29 september 2010 11:24

trillade in här från fejjan,och började läsa,tänkte får lämna kvar några rader,men dom blev många:=)
Grattis till certet oavsett om det inte va din hund :=)Och till övriga resultat.
Jag va lite nyfiken på om du fick något bra kort på Ex..
Vi träffar en UNDERBAR kille på klubben Devarox De Vito släkt till någon av dina hundar va? Vilken vove full fart ,energi knippe.
Detta sommar pratar programmet på 1an lyckades jag med trassla mig in på i pausen från annat programm,jag hade svårt att släppa det,Det va otroligt kännslosammt,med dessa människo öden ,olika på sitt sätt,hon som suttit i fängelse sonen dog ,och misshandel och prästen med sina 2 avlidnad barn Hua...man tänker efter vad bra man haft det ändå ,fast det inte alltid känns så...

Ha det bäst

Vink
Från Vargstubacken

http://vargstubackens.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 5 juni 2020 12:43

En kort reflektion att ta med sig denna fredag: Vi som konsumenter (läs:valpköpare) styr efterfrågan på valpar. Punkt.  Utan valpköpare som köper valp från mindre bra avelsmaterial, kommer inte den aveln att överleva. Enkelt. Under veckan som g...

Av Frida - 30 maj 2020 08:29


Då var det dags att börja blogga igen! Jag bubblar av frågor som konstant blir fler och fler och nya perspektiv växer fram.  Digging deep… Jag har nyss levererat min senaste kull, närmare bestämt den nionde i ordningen. Och för varje kull bli...

Av Frida - 16 maj 2020 16:44


... som behöver få komma ut! Vad är väl bättre då än att blåsa liv i den här gamla bloggen. Det finns så mycket som behöver sägas när det kommer till hur vi delar våra liv med djuren, men framför allt behöver jag skriva om avel... Stay tuned!    ...

Av Frida - 30 juli 2015 00:00

Fyra år har gått sedan ni  kom till världen. Gimli, Stina, Gulli & Lima.... Mina älskade små! Mycket glädje har ni spridit här på jorden, och jag hoppas att det blir många år till. En extra varm tanke går till Sebba & Annika som tvingades ta farväl a...

Av Frida - 29 juli 2015 00:15


                 Frasse     Bosse       ... och det är med blandade känslor jag skriver dessa rader... Både lycka och stor sorg. Ett stort grattis till Frasse Fjantsson på fem års dagen!  Hoppas du firas ordentligt idag ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards