Casa DeVeritas

Direktlänk till inlägg 23 september 2010

Möten mellan människor...

Av Frida - 23 september 2010 16:38

... är bland det häftigaste jag vet. Inte sådana möten, ja ni vet jobbmöten eller sammanträden. Nej, de är inte vad jag menar. Utan de möten man har varje dag. Alla de människor man möter i olika situationer. På olika platser.

Tänk vad läckert att allt är som ett oskrivet blad.

Gårdagen för min del inkluderade ett par härliga och spontana möten. Och jag kom på mig själv med att tänka på dem idag och känna en harmoni & glädje inombords.

Dels hade jag förmånen att få omge mig med fina och inspirerande människor i Lund hela dagen igår. Jag tankar så mycket energi då vi alla träffas. Underbart!

På hemvägen på tåget skulle vi handla lite käk och börjar prata med mannen som tar betalt. En äldre herre med glimten i ögat. Han utstrålade sån värme och empati. Han bjöd på några anekdoter ur sitt liv och berättade att böcker var hans stora passion.

Jag ville tacka honom för en trevlig pratstund innan jag gick. Han fick mig att le och må bra, den gamle mannen.

Innan vi skiljs åt säger han: "Vet du, när människor slutar prata med varandra, det är då de börjar slåss...Vi måste våga prata med varandra"


Jag kan inte glömma farbrorn, med sin silvriga kalufs och busiga korintögon. Jag är så innerligt tacksam för att våra vägar korsades. Där jag minst anande det: i bistron på X2000 mellan Lund & Sthlm en onsdagkväll.

Jag tror på ödet... Så även denna gång.

Jag kommer aldrig glömma det han sa. Den kloke mannen i kassan.

  

 
 
Anna Trolle

Anna Trolle

23 september 2010 16:59

Vilket härligt möte - håll det fast i ditt hjärta!

http://www.trollfamiljen .bloggagratis.se

 
Ingen bild

Robert

25 september 2010 19:14

Jag undrar om inte den mannen är minst lika glad som du över att era vägar korsades.. Det är få förunnat att kunna utrycka sig som du..

 
Eva

Eva

26 september 2010 01:13

Vet vad du menar. Det finns en man i mitt område som alltid är så glad, han har alltid ett stort leende på sina läppar när han möter människor. Alltid när man möter honom får man sån energi och blir själv glad! Det smittar av sig liksom.

http://www.boxerland.se

 
Erica

Erica

27 september 2010 19:43

Jag ska nog också åka tåg. Det var länge sedan...
Jag har en bestämd uppfattning att det är lyckliga människor, som du (och jag själv också för den delen :-) som ser och tar till sig av sådana möten. För många går det bara förbi och det är sorgligt. Men låt oss nu glädjas åt alla oss som uppskattar att prata med äldre kloka män på X2000. Och jag tror precis som Robert - mannen är nog minst lika glad. Kram till fina dig Fritte!

http://ericas.bloggsida.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 5 juni 2020 12:43

En kort reflektion att ta med sig denna fredag: Vi som konsumenter (läs:valpköpare) styr efterfrågan på valpar. Punkt.  Utan valpköpare som köper valp från mindre bra avelsmaterial, kommer inte den aveln att överleva. Enkelt. Under veckan som g...

Av Frida - 30 maj 2020 08:29


Då var det dags att börja blogga igen! Jag bubblar av frågor som konstant blir fler och fler och nya perspektiv växer fram.  Digging deep… Jag har nyss levererat min senaste kull, närmare bestämt den nionde i ordningen. Och för varje kull bli...

Av Frida - 16 maj 2020 16:44


... som behöver få komma ut! Vad är väl bättre då än att blåsa liv i den här gamla bloggen. Det finns så mycket som behöver sägas när det kommer till hur vi delar våra liv med djuren, men framför allt behöver jag skriva om avel... Stay tuned!    ...

Av Frida - 30 juli 2015 00:00

Fyra år har gått sedan ni  kom till världen. Gimli, Stina, Gulli & Lima.... Mina älskade små! Mycket glädje har ni spridit här på jorden, och jag hoppas att det blir många år till. En extra varm tanke går till Sebba & Annika som tvingades ta farväl a...

Av Frida - 29 juli 2015 00:15


                 Frasse     Bosse       ... och det är med blandade känslor jag skriver dessa rader... Både lycka och stor sorg. Ett stort grattis till Frasse Fjantsson på fem års dagen!  Hoppas du firas ordentligt idag ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards