Casa DeVeritas

Alla inlägg under april 2010

Av Frida - 10 april 2010 11:20

... i alla fall om man frågar tipporna.

Deras liv har nog inte fallit inom ramen för ett vanligt "tippa-liv" innan heller då jag antar att det inte brukar inkludera poliseskort... Men nu är deras öde ett faktum.

Morgonen till ära hade Ambra en pillimarisk look då hon joinade resten av faniljen vid frukostbordet. Matten anade oråd och kommenderade: "Spott ut!"

Voila! :)


  

Av Frida - 9 april 2010 10:38

Efter mammaledighet och konvalescens, är hon tillbaka. Min lilla AmbraBambra!

Med tuttarna fladdrandes åt alla håll, äntrade hon spårskogen.

Och som hon spårade sen.... Det gjorde alla flickorna. GUD vad jag har längtat efter att spåra!

När vi satte oss i bilen på väg hem, möttes min och Ambras blick i backspegeln.

Hon sa: " Nu är jag tillbaka!"

Den blicken har jag längtat efter.... Min älskade lilla hund!

  

Av Frida - 8 april 2010 08:02

... har en förmåga att få mig att le. Deras mattar är så ofantligt duktiga med kameran, och det hjälper ju såklart till.

Dessa glada och färgsprakande personligheter, som idag representeras av Cayenne & Conrad, borde få vara en del i varje människas liv. Då tror jag att vi alla skulle bli bättre människor :)

Tack Caisa & Camilla för härliga bilder!


              

Av Frida - 7 april 2010 10:35

... har blivit så stor så stor. Och FIN!

Tack matte Karolina för som alltid lika fina bilder på lilla yrvädret!       

Av Frida - 7 april 2010 09:54

... internetuppkoppling gjorde att det officiella gratulationen till C-barnen uteblev på bemärkelsedagen   

Så vi hurrar här på bloggen idag istället: HIPP HIPP HURRAAAA för alla fantastiska C-barn ida´!!!!!

Fyra år har gått sedan ni såg dagens ljus för första gången... Time flies!

Jag minns er precis som bilden nedan....Ett myller av vilda bebbar! Den ene vildare än den andre. Jösses vad skulle det bli av er?!? Om vem skulle kunna förvalta dessa illbattingar???

Och nog kan vi blicka tillbaka och konstatera att C-kullen med dess ägare var en "match-made-in-heaven"...  Vilken tur vi hade!

Ett stort TACK till er alla underbara människor som gjort C-barnen till dem de är idag! Utan ert hårda arbete hade vi stått oss slätt...


Mamma Ambra hälsar att hon hoppas att ni alla hade en hejdundrande födelsedag och att ni blev firade som de kungligheter ni är!   

Cleo muttrar över att matte jobbade igår och firandet uteblev... Så vi firar idag istället med årets första spår och den sedvanliga pasta peston!   

Vi skickar såklart pussar i massor till hela högen från barndomshemmet!


  

Av Frida - 5 april 2010 07:52

... är över för denna gång. Och det är med nöje jag blickar tillbaka :)

Som vanligt var det Mari och jag som var ute på äventyr, och det var lika trevligt som alltid. Sen hade vi förmånen att träffa massor av härliga människor på plats och det gör ju inte saken sämre...

Dagens resultat då: Condor var först ut i öppenklass hanar och knep hem klassvinsten med ett CK. Han avrundade det hela med att placera sig på en 2:a placering i Bästa Hane med ett Reserv CACIB. Stooooort GRATTIS!!!!!

Det är alltid lika trevligt att beskåda Mari och Condor i ringen! Condor älskar att visa upp sig och har bara ögon för Mari... Vilket team ni är!

Och Cleopatra ställdes även hon i öppenklassen och placerade sig på en 2:a placering med CK. I Bästa Tik slutade hon som Reserv. Hon fick en kanonkritik som lyder:

"Typ & helhetsintryck: Utmärkt

En mycket tilltalande tik. Harmonisk gällande proportioner, storlek och substans. Mycket vackert huvud med utmärkt uttryck som förstärks av mörka ögon och den breda skallen. Utmärkt hals. Välmarkerad manke. Mycket välbyggd med anatomi som fungerar väl i såväl stående som gående."


För dagen hade Cleo fått aktiviteten hundutställning lite om bakfoten ;) Vi liknade nog mest ett hundspann från Åre där vi drog fram... Livet är inte så lätt när man har PMS... Jaja, that's life. På't igen bara :)

Slutligen ställde vi upp i uppfödargrupp där vi tog hem segern med en kritik väl värd att rama in :)


Vi skickar även ett grattis till Marie och Tee och Vicktoria och Beckie (Beanies systeryster tog CERTet och kom 3:a? BTKL) som stod för fina resultat idag! Grattis tjejer!

Och till Sofia och Lycka som vann juniorklassen. Jag ryser ännu.... GRATTIS!!!!


Och tack till alla härliga människor som hejjade på oss! Det var så roligt att träffa er alla! Nu hoppas jag att Cleo börjar löpa snart.... (för det verkar ju vara på gång *ler*)


Nu ska jag ge mig iväg och exteriörbeskriva Cleo. Ännu en gång! Vi gjorde det i samband med korningen förra påsken, men det protokollet har tydligen kommit bort :(

Waxholms BK...Here we come!


Ha det gott i snöyran!


  

Condor


  

Cleo


  

Bästa Uppfödargrupp med HP: Tee, Beckie, Cleo & Condor

Av Frida - 2 april 2010 09:13

I vår familj har vi en tradition sedan många år att så dekorationsgräs till påsken där små kycklingar sedan bor. Detta år var således det första året som Jeppe deltog aktivt i odlingsprocessen. Han var mycket stolt över sitt lilla projekt!

Gräset ställdes sedan på vardagsrumsbordet där vi varje dag kunde beskåda det lilla konstverket.

Mamman poängterade flera gånger per dag att "Man får baaaara titta på tipporna, iiiiiinte röra!"

Allt var i sin ordning bortsett från några hjulspår som anades i gräset... *ler*

Så igår kväll när vi slog oss ner framför TV:n konstaterade mamman att det fattades ett antal kycklingar. Mamman frågade J om han visste var de befann sig?

"Tipporna åka polisbil!" utbrister han. Och visst gjorde dem det! :D

Jag konstaterade att min son ärvt min humor....

Glad Påsk!


  


     

      


 

Av Frida - 1 april 2010 10:40

... då det var dags för lillen att lämna Urhemmet och ge sig ut i stora vida världen. Det är alltid med blandade känslor som man står på trappan och vinkar av de små... Ett vemod över att man kommer att sakna dem så innerligt, och samtidigt en enorm lycka över att de nu står med hela livet framför sina små tassar. Och när man nu har förmånen som uppfödare att få så underbara valpköpare så gör det ju inte lika ont i hjärtat :)


Mamma Ambra var inte heller särskilt brydd i att den ende sonen for sin väg. Hon tyckte nog att det var ganska skönt... Hon har haft en jobbig natt efter gårdagens veterinärbesök då hon var bakis efter all sedering.

Ambra blev hastigt halt för en vecka sedan. Så efter ett par dagars vila utan resultat, bokade vi en tid hos farbror Bosse. Han ville utesluta skelettcancer...

I samband med den meningen slutade jag andas. Och jag höll andan tills Bosse ringde på onsdagen och gav mig beskedet om vad han hittat.

Ambra är nu röntgad från topp till tå och en del tråkiga fynd uppdagades... En sesamoidbensfraktur i en framtass, artros i boglederna och spondylos i länden....

Jättetråkigt! Men samtidigt bättre än cancer såklart... Jag är inte förvånad med tanke på hennes vilda mentalitet. att ta det "piano" har aldrig varit hennes melodi.... Alla som känner Ambra vet vad jag talar om.

Nu är hon behandlad och vi håller tummarna för en fortsatt positiv utveckling!

Vi (varken Ambra eller jag) är redo för pension än... Så vi hoppas innerligt att detta går vägen.


Lite bilder från Eddies avfärd... Lycka till med det  lilla hjärtegrynet, Anneli & Fredde!


 Nya familjen med storasyster Chillan i spetsen!

      Sista kissen innan avfärd :) Lillen är så gott som rumsren redan.


Tjoohooooooo!!!


    

Han är en kopia av far sin...


  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards