Casa DeVeritas

Alla inlägg under februari 2010

Av Frida - 8 februari 2010 09:24

Vi har börjat hitta tillbaka till ordningen igen. Vi har ett späckat schema i familjen för tillfället, men jag klagar inte ;-)

Conny har legat sjuk och jag lyckades få hans förkylning jag med. Jeppe är lyrisk över "bäääbisen" och tassar försiktigt in i valprummet och sitter fint och studerar lillen när han diar.

Jeppe är för tillfället i en ålder där man verkar skrika olidligt högt när saker och ting inte går som man vill. Då passar det alldeles utmärkt att säga: "Valpen blir rädd när du skriker..." Då tystnar han direkt :-)


Så efter ett dygn av mjölkstockning och ex antal sömnlösa nätter börjar vi sakta bli människor igen.

Och lillen växer så det knakar. Tjohoooo! Han lägger på sig ett rejält antal gram varje dygn. Det är gott gry i gossen!


Dessutom har han lagt sig till med en liten ovana: Han fullkomligen lever i min BH.... Det är ju inte muntert att bli lämnad i valplådan då mamman har annat för sig. Och då, mina damer och herrar, skriker man sig blå när det inträffar.

Ja, han har redan klickat in mig och jag lyder riktigt bra :-) Jag hämtar honom ögonaböj och stoppar honom i tröjan. Precis vad han vill! Där sussar han såååå gott, oavsett vad jag ägnar mig åt.

Han är ljuvlig...


    


Tjing!


Av Frida - 6 februari 2010 08:28

... är principen vi lever efter här hemma just nu. Två dygn har passerat sedan lillen kom till världen. Och jag hoppas så innerligt att han är här för att stanna.

Många är frågorna om vad som hände. Om jag det ändå visste...

Ambra hade fem valpar i magen, och alla var döda utom en. Och det var en enorm tur att vi upptäckte det i tid, för annars hade det sannolikt slutat illa...


Många som väntat på valp är ledsna och besvikna. Och det är jag med. Planerna med min "drömparning" gick inte som jag planerat. That´s life.

Vi får slicka såren ett tag för att sedan bita ihop och komma igen.

Just nu är jag bara så ofantligt tacksam för att Ambra mår bra och att hon fick med sig en liten kis hem.


Jag vill passa på att rikta ett GIGANTISKT tack till vår "doula" Karolina som fanns vid min sida på Ultuna. Tack vännen! Utan dig hade jag inte fixat det! Du är bäst!

 

Och även ett GIGANTISKT tack till Helena (the urmamma of Deminas)! Din hjälp och dina råd har varit ovärderliga. Tack vare dig åkte vi in i tid!

Tack för att du alltid finns där, twentyfour-seven!

 

Och även ett jättetack till Anneli som bistått med semlor, Jeppe-stimulans och tupplurstid för en trött Urmamma... Tack vännen!

 

Nu sover alla medlemmar i Casa DeVeritas. Utom jag. Något säger mig att jag borde följa deras mönster... So long!


  

Man kan nästan höra honom: " Jag är kung, kung, kung i baren...."  


  

Det blir bara ät-bilder... Det är ju det enda han gör! Och det är vi såklart enormt tacksamma för....

Av Frida - 4 februari 2010 20:50

... efter en lång natt på Ultuna Djursjukhus.

Ambras valpning gick allt annat än planerat. Här hemma i valplådan har vi nu turen att ha en liten gosse som tuttar på världens bästa mamma Ambra!

Håll tummarna för oss...

  



Av Frida - 2 februari 2010 15:56

... med allt förberett in i minsta detalj. Alla nödvändiga atiraljer är framplockade, huset är städat och valplådan renbäddad.

Som alltid när man står inför något stort, försöker jag ta mig tid att reflektera.

Att få vara med och hjälpa små nya liv till världen är stort. Det är en obeskrivlig känsla. Och jag kommer alltid att vara oerhört tacksam och ödmjuk inför uppgiften.

Idag fick jag ett kort med posten. Och dess innehåll berörde mig enormt. Så otroligt fina och väl valda ord om svunna tider. Om vänskap. Och om vad det egentligen handlar om. Att vara vänner. Tack vännen! De orden kommer jag att bära med mig länge, länge...


För några i min närhet, har sista tiden varit en tid av sorg. Den oerhörda smärtan när man förlorar sin allra bästa vän går ej att beskriva i ord.

Man undrar hur man skall överleva...? Men man gör det. Vare sig man vill eller ej.

Jag tittar på min grånade farbror, som ligger bredvid valplådan och sällskapar Ambra. Ögonen tåras, och jag ber en stilla bön om att få behålla honom ett tag till.... Hoppas någon hör mig.


http://www.indigo.org/rainbow/


  



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards