Casa DeVeritas

Alla inlägg under augusti 2009

Av Frida - 20 augusti 2009 11:47

...aka Jeppe & Dilla. De är som syskon de där två. Leker och träter om vartannat. Och de älskar varandra.


Av Frida - 16 augusti 2009 16:33

Emma & Ambra-sonen Devarox Conny JR har slagit till igen! Och denna gången med storslam!

I fredags tävlade de tvåan och plockade hem sitt andra 1:a pris i Lydnadsklass II med klassvinst som grädde på moset. Och igår tävlade de igen: 1:a pris med 190 poäng och klassvinst. Och LPII!!!!!!


Ni är så jädrans duktiga och vi är så imponerade av er två att vi inte längre finner ord....


****STOOOOOOOOOOOOOOOORT GRATTIS!!!!!****


Det var så här allting började... Conny JR, 4 dagar gammal bestiger Mount Everest :-)

Av Frida - 15 augusti 2009 07:33

... här i livet är att stöta på björn i skogen. Det är en av anledningarna till att jag tvekar att flytta norröver. Det finns ingenting som skrämmer mig så mycket! Att stöta på varg eller vildsvin är fullt möjligt här i våra skogar, men det känns som att man i alla fall har en chans att komma undan helskinnad. Men björn... Ett tag inbillade jag mig att så länge jag kunde klättra i träd så var jag safe. Ända tills jag läste att brummelibrum gärna klättrar i träd han också... :-(

Som sagt, jag har alltid känt mig trygg i våra skogar, ända tills jag pratade med en arbetskamrat igår:

-"Har du träffat på björnen i Stava än?"

-"Vaaaaaaa?????"

- "Ja, det är en ung brunbjörns hane som är på vift i era skogar...."


Jag hade planerat en heldag i skogen idag, med spår och uppletande. Undrar om jag ska ta och sticka mig ett par sockar istället? ;-)


Av Frida - 13 augusti 2009 22:24

... att få träffa böderna D igen :-)

Sabine och Jessica kom förbi och vi utställningstränade litegrann.

Jag vill ge en stor eloge till er båda för det enorma arbete ni lägger ner på gossarna! Mitt i den värsta könsmognaden med allt vad det innebär så var killarna helcoola med varandra. Riktigt roligt att se!

Mellan utställningsträning och hysteriskt jagande av liten tvåbening så hann jag knäppa några bilder på sötnosarna... Håll till godo!

De första på Duken och de senare två på Dino :-)

Av Frida - 12 augusti 2009 11:31

...av att vara lediga. Inga måsten bara vara. Så klart finns vissa måsten kvar, men behovet av att vara effektiv är som bortblåst. Skönt!


Vår altan är färdig och jag är lycklig :-) Nu har vi 70 kvm  extra att husera på. Hundarna njuter och tillbringar helst hela dagarna där ute.

Och Jeppe kan inte rymma :-) Hurra!


Hundarna mår bra. Walle börjar onekligen bli gammal nu. Han är pigg och glad och fräsch i kroppen. Men knoppen hänger inte alltid med... Han har nog blivit lite senil på sistone, men det verkar inte störa honom nämnvärt. Han busar på promenad och har som vanligt selektiv hörsel. Precis som det ska vara. Mattehjärtat smärtar och bearbetar varje dag traumat av att våra vägar snart skiljs åt...


Flickorna mår prima! Skendräktiga är de alla mer eller mindre och för tillfället är det Beanie som står för mjölkproduktionen :-)

Träningsmoralen har inte riktigt infunnit sig än, men vi ser framemot dess antågande.

Något annat roligt är att vår älskade Babuschka (läs: Beanie) numer är medicinfri sedan en tid tillbaka! Som bekant diagnosticerades hon med L7S1-syndrom i början av detta år. Under våren och sommaren har vi konsulterat Stefan på Redog som bistått med alternativa behandligar till Rimadylbehandlingen som hon stod på. Beanie har tränat med benmanschetter och har utöver det fått intraljudsbehandlingar varje dag.

L7S1 kan ha ett riktigt långdraget förlopp om man har otur. Just nu njuter både hon och jag av att hon mår superbra! Vi börjar sakta men säkert öka på fysträningen och ser vart det bär... Jag håller tummarna för att den positiva utvecklingen håller i sig!


Duktiga Ambra-barn har visat framtassarna igen! Chillan och matte Anneli fixade ett GK i appellen förra helgen. Grattis till ett finfint arbete i hettan!

Conny JR och matte Emma trotsade värmen även de och kammade hem ett 1:a pris i Lkl 2 och drog till med en klassvinst. Stort grattis Emma!

Och Sara och Cpike drog till Ras SM och skulle hålla fanan högt. Tyvärr så lyckades Cpike bli ormbiten kvällen innan start så det blev till att lämna återbud... Hoppas att Muminnäsan inte är alltför öm och att ni snart är fit for fight igen :-)

Ambra hälsar att hon är mäkta stolt över ALLA sina barn, oavsett tävlingsresultat eller ej. Hela C-kullen är underbara hundar som är härliga representanter för rasen. Och som mamma till sådana fantastiska barn, så sträcker hon gärna på sig lite extra, Världens Bästa Ambra!


Hasta la vista!

Av Frida - 5 augusti 2009 10:21

... är har sitt headquarters på Flädervägen 2 ifall ni inte visste det.

Medan husse och matte skruvar trall för glatta livet, ligger SÄPO:s span och håller koll på omgivningarna. Det spelar ingen roll om ett löv faller från ett träd eller om grannen släpper en f*s. Inget undgår SÄPO. Bara så att ni vet ;-)


Av Frida - 3 augusti 2009 20:06

Den var efterlängtad.... Underbart! Nu har vi tre veckors gemensam semester och sedan har jag ytterligare ett par veckor...  Lyx!


Inte för att här kommer att tvinnas nåt navelludd direkt... Här i Casa DeVeritas finns det alltid något att göra. Är ni förvånade? ;-)

Vi är mitt uppe i ett altanbygge som förhoppningsvis blir klart denna vecka. Jag är sååååå lycklig! Jag har väntat på denna i snart fyra år.Och plötsligt så händer det...*ler*

Den lilla snutten som är färdig används redan flitigt. Hundarna patrullerar fram och tillbaka på den och man kan riktigt se att de känner på sig att det kommer att passa dem perfekt när det är klart. :-)


Igår var vi och ställde ut i Södertälje. Dilla placerade sig på en hedrande 2:a placering i juniorklass med en fantastisk kritik! *matte nöjd* Vilken officiell debut för lillan! :-)

Ambra var anmäld även hon. Och trots sina gigantiska juver (ja, hon skulle faktiskt få anställning på Arla som hon ser ut nu!) så lyckades hon få ett 1:a pris och placerade sig på en 3:e placering i bruksklass. Jag tvekade ända in i det sista med att gå in, med tanke på hennes "tutt-status". Även hon fick en utomordentlig kritik. :-) Domaren, som för övrigt var en rysk rasspecialist, motiverade sin line-up med öppen kritik, och när hon kom till Ambra så sa hon en massa fina saker och avrundade med: "but I would like the underline a little more sporty...." I agree.... :-D


Nu hägrar en greksallad och lite rosévin innan jag kramar kudden.... Ha det!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards