Casa DeVeritas

Alla inlägg under april 2009

Av Frida - 13 april 2009 20:34

.... så funderar jag allvarligt på att byta ut både kropp och huvud ;-)

Fy bövelen vad jag är trött! Men samtidigt så glad... Jag skall inte klaga.

Korningar, utställningar, exteriörbeskrivningar, trevliga middagar med goda vänner och allt annat som hör den hundiga påsken till ;-)

Och som om det inte räckte så såg vi till att klämma in lite viltspårskurs också. Nu är vi alla körda i botten :-)

Hundarna ligger i högar lite varstans i huset. Och nu joinar jag dem. Med  värkande ben och ömmande skinkor. Jag ser ljuset i änden av tunneln....Där är han! Vem...? GUD????? Nej, bara John Blund :-)

Av Frida - 12 april 2009 14:45

Cleo och Condor gick igenom exteriören med glans! Så nu kan de titulera sig KORADE!

Här är några bilder från MT:t. Tack Caisa för fotohjälpen!

Av Frida - 11 april 2009 17:09

Påsken har gått i hundarnas tecken :-) Och vilka resultat vi har kammat hem!

Gårdagen tillbringade vi på Dobermannklubbens korning i Täby. Cleo och Condor skulle genomföra sitt MT. Och det gjorde de med bravur!

Två syskon som som jag haft turen att följa på nära håll. :-)

Att se Condor på korningsbanan var en fröjd! Varje gång jag träffar den hunden får jag bekräftat varför han är pappa till D-kullen. Han är nog utan tvekan en av de allra trevligaste hundar jag någonsin träffat. Han är nästintill perfekt i mina ögon. Den perfekta hunden finns ju inte ;-) Och han har en fantastisk matte och familj som älskar honom högt. Och det syns. Han har har utvecklats på allra bästa sätt!

Condor dansade sig genom banan och slutade på 447 poäng! Grattis Mari!


Å lilla Cleo, mammans lilla huvudbry.... Hon gjorde ett MT som påminde mycket om hennes MH. Och hon genomförde det precis som jag hade tänkt mig. Det var inte mycket som skrämde henne;-)

Cleo skrapade ihop 492 poäng! Nog är det roligt att hon fick höga poäng med ett riktigt tjusigt protokoll, men samtidigt så ska jag villigt erkänna att hon är den hund som gett mig flest gråa hår....

Imorgon, söndag, är det tänkt att de båda skall exteriörbeskrivas av Ulla Tjuus. Vi håller tummarna för att de båda får sina titlar :-)


Idag har vi tillbringat dagen på Kistamässan och Lilla Stockholm. Jag fick den stora äran att visa Ambras son (och Cleos bror såklart!) Conrad (Camelot). Och det, mina vänner, var en sann fröjd!

Han var i utmärkt kondition och uppförde sig exemplariskt! Trots att detta var hans livs tredje utställning. Conrad fick en fantastisk kritik men fick nöja sig med en slät etta. Domaren önskade mer benstomme. Grattis Camilla!

Cleo skulle ställas hon med, men jag tvekade ända in i det sista. Miljön var extremt rörig och det var trångt. Hon var mycket påverkad av det och spänd. Slutligen bestämde jag mig för att gå in ändå, och det ångrar jag inte nu....

Cleo vann öppenklassen med CK och slutligen stod hon som BIM med CACIB!!!!!!!!!

Mitt lilla skrot!!!!!! Och jag som inte ens tänkte gå in i ringen med henne. Den ungerska domaren var mycket förtjust i henne. Jättekul!

Tårarna kom på lipsillen, men inte för att vi vann.... Utan för att jag har en hund som litar så förbannat mycket på mig. Trots att det var tufft för henne så ställer hon upp och gör sitt bästa. Det är kärlek!


Ett stort grattis även till Gisela som plockade hem tik-certet med fina Dundra!


Tack alla goa vänner för en fantastisk dag! Utan er alla  står jag mig slätt.

Tack för att ni finns :-)


Cleopatra De Verita


Condor


Conrad



Min stjärna!

Av Frida - 9 april 2009 14:25

....önskar vi alla våra bloggläsare!

Av Frida - 7 april 2009 14:28

...var på besök i barndomshemmet igår. Oj vad han hade vuxit! Och vilken stilig karl det har blivit av honom!

Framför allt var han så fantastiskt trevlig:-) Lugn och artig mot tjejerna som en riktig gentleman. Det har du gjort riktigt bra, Jessica! :-)

Dilla och Duke skulle leka (trodde vi ja!) men istället så hasade de omkring som ett gammalt pensionärspar och delade pinnar. Så söta så!


Av Frida - 6 april 2009 09:01

... sjunger vi för den härliga C-kullen som fyller tre år ida´!!!!!

Vilka härliga hundar de har blivit! Framåt och arbetsvilliga med en härlig arbetsmotor. Jag är mycket stolt över Ambras fina fina barn!

Jag vill även passa på att rikta ett stort tack till alla ägarna av C-barnen: det är ni som har gjort dem till vad de är idag! Många av er har fått arbeta riktigt hårt, det vet jag. Och jag är oerhört glad och tacksam över att de hamnade hos just er. Tack för att ni förvaltat dem på allra bästa sätt!


Nu står vi inför nästa spännande händelse: Korning! Cato har som bekant redan gått upp på MT och skarapade hem 479 poäng! Tjusigt!

Nu i påsk går ytterligare fyra syskon ut på MT-banan: Condor, Cleo, Cassius och Chilli. På söndag smäller det:-)


Grattis alla stjärnor i "The fabulous C-force": Condor, Conrad, Conny JR, Cpike, Cato, Cassius, Chilli, Cayenne och Cleopatra de Verita!!!!!

Lille Conny JR har just bestigit Mount Everset, fyra dagar gammal. Vilken fighter! :-)

Av Frida - 5 april 2009 13:52

och känner mig som ett urskitet äppelskrutt. :-(

På återseende!


Cleo laddar för uppletande

Av Frida - 1 april 2009 08:44

...får den som lägger ren tvätt i Cleos fåtölj. Tvätten? Den fick vi tvätta om. :-)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards