Casa DeVeritas

Direktlänk till inlägg 17 februari 2009

Tröttare kan nog ingen vara....

Av Frida - 17 februari 2009 07:10

...eller kanske? Jag befinner mig i amöbastadiet just nu. Och med allt jag har att göra så så är det icke att föredra.

Jag brukar inte gnälla på vinterhalvåret. Tvärtom. Jag älskar höst och vinter. Men nu längtar jag efter våren... Jag behöver ljus. Jag ruttnar bort snart om inte ljuset infinner sig. Det räcker med lite sol någon dag. Snälla, ge oss solen tillbaka. Bara liiiiite....

Jag lider med folket i min omgivning, för jag är minde kul att ha att göra med. En total make-over skulle behövas. Var kom alla rynkor, påsar och utbuktningar ifrån...? Ska nog köpa mig en "all-in-one-happy-go-lucky-kräm", det borde hjälpa ;-)


De fyrbenta mår bra. Ambra och Beanie har precis börjat gå ur sin skendräktighet. Beanie hade ordentligt med mjölk denna gång. Hennes kroppsform liknade mest en valross med hängbröst.... Lilla gumman!

Jag har lagt i en extra växel då det gäller motionen. Det är svårt med all is. Man ser ut som en påskkärring på väg med kvasten till Blåkulla där man slirar fram i hukande ställning efter hundarna.

Dillidill har varit till salu på Blocket ett par gånger. *ler* Den lilla krutungen har gett mig både ett och två gråa hår... Löp på G kanske? Jag hoppas att hon samordnar sig med resten av gänget och löper med dem i april. Av de rapporter jag fått från resten av D-barnen så verkar "jobbigheten" vara ett syskondrag. *skrattar* Det bådar gott, det blir bra "jobbhundar" :-)


Så nu har jag äntligen bestämt mig för en hane till Ambra. Många år tog det...Nä, skämt åsido, han har varit med från start. Bekvämen i mig ville gärna ha något hemmavid, men nu blir det att åka till Tyskland. :-) Magkänslan är helt rätt! A match made in heaven helt enkelt!

Jag hoppas att jag får upp kombinationen på hemsidan inom någon av de närmsta dagarna.

Jag kommer också att flytta fram parningen till hösten. Jag har några mål jag vill uppfylla med Ambra först. Jag ska försöka i alla fall. Så antagligen paras hon i oktober och valparna levereras i februari 2010. Den som väntar på nåt gott... ;-)


Ytterligare en anledning till att valparna flyttas fram är att jag har blivit handplockad för en utbildning på mitt jobb, vilket bl a innebär en vecka i Boston i juli. Jag vill inte förlora en värdefull vecka med valparna. Så då blir det vintervalpar.

I helgen som var åkte Sabine och jag på uställning med Dilla och Dino. Dilla var ensam i sin klass och domaren ville inte ge henne något HP. Han tyckte att hon hade ett för klent huvud, för klen kropp, tanig benstomme och ville ha "mer av allt". Dino däremot vann sin klass och blev BIR-valp och placerade sig sedan även som BIG-R. Grattis Sabine! Han är så fin!


Nu ska jag hälla i mig en nödvändig kopp kaffe om den här dagen skall bli någorlunda bra.


Hasta luego!


På bilderna ser ni en stillastende (!!!) Dilla och Dino som är en kopia av sin far i den åldern.

 
 
Åsa & Mr T

Åsa & Mr T

17 februari 2009 09:12

www.shopping4net.se Här kan du hitta massa "upplyftande" saker :)

http://www.nogg.se/Titan

 
Emmelie

Emmelie

17 februari 2009 10:07

Jag såg er på utställningen :). Fin hon är Dilla-bus! :)
Åh nu är man nyfiken på hanen, kommer jag kika in här tusen ggr tills du skrivit vem de är ;).
Ha det bra, Emmelie
humlan_coolare@hotmail.com

http://rackarunge.se

 
Kristin

Kristin

17 februari 2009 10:12

Ha tålamod Frida, snart kommer våren... du är inte ensam om att vilja krypa ner under täcket och vakna när våren är här =).
Vad spännande med Ambras framtida parning, de ska bli spännande att läsa om =)

Kramar från Kristin och Buster

http://garpenborgsrustubus.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Maria

17 februari 2009 11:00

*humpf* växa på sig, måste alla se ut som färdiga vuxna som valpar? sjukt.

hittar du en dylik kräm så köp ett par tuber till mig :-)
kram M & gänget

 
Camilla & Karma

Camilla & Karma

17 februari 2009 11:07

Förstår precis hur du känner dig. Längtar något fruktansvärt efter solen. Brukar tycka att den här perioden går ganska fort men i år har både januari och februari känts som evighetslånga...SUCK!

Spännande att du bestämt dig för vem som ska få bli Ambras blivande kavaljer =.

Kram från Camilla & Karma

http://www.freewebs.com/karmaochzera

 
Gisela

Gisela

18 februari 2009 08:51

Gumzan, det kommer bättre tider..... fråga mig, JAG VET =)
Lilla vackra Dilla puss puss puss, hur skulle hon se ut om hon skulle vara mycket mer ??????? Jösses hon är ju alldeles PERFEKT :)
Lycka till nu med Ambras kommande parning och det blir nog hur bra som helst, du har ju vait kär i den gossen läääänge ha ha ha
Många kramar

http://www.arosbygdens.com

 
Dukes matte

Dukes matte

18 februari 2009 15:22

Heej kennelmorsan! Här kommer några pussar från lilla Duken! Jag har varit sååå duktig idag på kursen. Fanns massa hundar jättenära mig men dom struntade jag mest i! Jag tränade med matte istället för hon hade god ost och en rolig leksak! :)
Kram från en trött valpis

http://www.hundenduke.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 5 juni 2020 12:43

En kort reflektion att ta med sig denna fredag: Vi som konsumenter (läs:valpköpare) styr efterfrågan på valpar. Punkt.  Utan valpköpare som köper valp från mindre bra avelsmaterial, kommer inte den aveln att överleva. Enkelt. Under veckan som g...

Av Frida - 30 maj 2020 08:29


Då var det dags att börja blogga igen! Jag bubblar av frågor som konstant blir fler och fler och nya perspektiv växer fram.  Digging deep… Jag har nyss levererat min senaste kull, närmare bestämt den nionde i ordningen. Och för varje kull bli...

Av Frida - 16 maj 2020 16:44


... som behöver få komma ut! Vad är väl bättre då än att blåsa liv i den här gamla bloggen. Det finns så mycket som behöver sägas när det kommer till hur vi delar våra liv med djuren, men framför allt behöver jag skriva om avel... Stay tuned!    ...

Av Frida - 30 juli 2015 00:00

Fyra år har gått sedan ni  kom till världen. Gimli, Stina, Gulli & Lima.... Mina älskade små! Mycket glädje har ni spridit här på jorden, och jag hoppas att det blir många år till. En extra varm tanke går till Sebba & Annika som tvingades ta farväl a...

Av Frida - 29 juli 2015 00:15


                 Frasse     Bosse       ... och det är med blandade känslor jag skriver dessa rader... Både lycka och stor sorg. Ett stort grattis till Frasse Fjantsson på fem års dagen!  Hoppas du firas ordentligt idag ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards