Casa DeVeritas

Direktlänk till inlägg 8 januari 2009

Levande död....

Av Frida - 8 januari 2009 09:25

... är en beskrivning som passar in på mig just nu. Jag, eller rättare sagt hela familjen, har fått influensan. Urk och blä!

Det var nog längesedan som jag var så här sjuk. Jaja, det går över snart hoppas jag.

Det tråkiga är att jag blev sjuk redan innan jag åkte till My Dog. Men envis som man är så åkte jag ändå. Inte för att jag på något sätt åmgrar det, men jag hade säkert mått bättre idag om jag inte åkt. Men det var helt klart värt det!

Resultaten från utställningen är jag mycket nöjd med: Dag 1 var vi 8 st tikvalpar. Dilla placerade sig på en hedrande 2:a plats med HP efter en tikvalp från Just Ask.

Dag 2 var vi 12 (!!!) st tikvalpar i klassen. Även denna dag lyckades vi knipa en fjärde placering.

Jag är jättenöjd! Det var ingen dålig konkurrens i klasserna. Däremot har jag gjort ett konstaterande under dessa dagar: Vi måste börja ringträna igen!!!! För fy fabian vilken liten skitstövel jag hade i snöret!

Hängde hon inte i mina byxben så kampade hon med kopplet. Att stå var inga problem, men att springa... I en av kritikerna stod bl a: " Härliga rörelser när hon samarbetar med matte"....

När hon var mindre så uppförde hon sig exemplariskt, men nu... *skrattar*


Mari och pappa Condor var vårt resesällskap till Göteborg. Condor placerade sig båda dagarna även han: 3:a på måndagen och reserv på tisdagen.


Vi har haft två mysiga dagar, jag och Mari. Hundarna har varit så himla duktiga! Jag skrattade för mig själv, en smula nervöst skall jag erkänna, då vi checkade in på hotellet. Ett hotell på 12 våningar (vi bodde på 10:e) med  tillhörande hissar som skiftade färg i regnbågens alla färger... Jag såg framför mig hur min lilla lantis (läs: Dilla) skulle klara detta.

Än en gång har hon imponerat på mig, den lilla dårfinken. Hon spatserade runt i storstadsmiljön, med svansen i topp och antog alla utmaningar som kom i hennes väg. Det är ju faktiskt första gången som hon är iväg på en resa helt på egen hand... Och det klarade hon med bravur!

Sen var hon mycket nöjd att ha sällskap av sin mysige pappa. De fann varandra direkt och man fick känslan av att de alltid levt tillsammans.


Och Mari, min vän, jag har sagt det förr och jag säger det igen: Vad skulle jag göra utan dig?

Mari ställer alltid upp. Det spelar ingen roll vad det gäller. Alltid! Hon är en sann vän att lita på i alla väder.

Tack för en riktigt mysig resa! Det är inte många man kan sitta knäpptyst tillsammans med i en bil i sex timmar och tycka att det känns ok. Men med dig kan jag det. :-) Tack för att du finns vännen!


Min summering av MyDog:

* Göteborg är en jättefin stad, om än något rörig och dåligt skyltad.

* Utställningen var jättebra arrangerad med gott om plats och trevliga funktionärer.

* Mestadels var det lugnt och fint i ringarna. Det jag dock reagerade på var att många, på tok för många, av valpar och juniorer uppvisade stora mått av rädsla vid hanteringen av domarna. Det är något jag tagit med mig hem och funderat över. Visst, det är en träningssak, men jag tycker att det är illa.

Antingen har folk inte tränat sina unga hundar inför denna sitiation eller så är aveln på väg åt fanders. Eller både och? Oavsett så är det illa, anser jag. Vi behöver inte fler rottweiler som uppvisar dessa tendenser.


Nu hägrar sängen för mig. Så hoppas jag att jag snart är tillbaka igen :-)


Fridens!


 
 
Dukes matte

Dukes matte

8 januari 2009 11:45

Grattis till bra resultat! Hehe, det där..hmm hänga i byxben å kampa med kopplet.. har hon börjat med det först nu?? Välkommen till our world ;) Skulle vi träna skydd så skulle Duke vinna allt!! Tittar man på mina armar så ser det ut som om Fredrik är en kvinnomisshandlare... Skämt å sido så är det ett problem, men vi tränar på det för fullt.. Så att han inte ska bli en bra skyddshund ;)
Kram å krya på er!

http://www.123minsida.se/duke

 
Karolina

Karolina

8 januari 2009 12:07

Fy bubblan vad jobbigt att vara så sjuka som ni är, länge sedan jag hörde en kvinna kunna imitera Roffe Wikström...
Dilla Dilla det här bådar illa :-) Du delar bevisligen genpool med din galna syster after all. I Bäjruts fall så har det inte vuxit bort ännu eller tränats bort för den delen. Som tur är så är hennes matte van att ställa bullterrier och mycket kämpigare än så blir det inte *asg*. Jag tror att damerna kommer att få hjärnhalvorna att samarbeta i ringen vilket år som helst. En stilla önskan är att det sker 2009 men det är som sagt bara en ödmjuk önskan... Krya nu på er så drar vi på ringträning snart!

http://www.kynologia.bloggagratis.se

 
Virrpannan

Virrpannan

8 januari 2009 12:09

Graviditetsförvirringen har givit sig till känna ännu än gång... Det viktigaste jag skulle skriva var ju såklart ett stoooort grattis till fina placeringar för både Dilla och pappa Condor! Kalasbra jobbat! Kramar Karolina

http://www.kynologia.bloggagratis.se

 
Annelie

Annelie

8 januari 2009 18:53

Grattis till finfina resultat! hör av dig när du är piggare så vi kan ses och låta grabbarna roa sig ;)
kramar

http://www.tigra.se

 
Ingen bild

Sabine/Dino

10 januari 2009 15:02

ÅÅÅÅhhhh GRATTIS!!!!
Jätte kul att det gick så bra med allt! Jag unnar er verkligen att få vara friska länge nu ,ni har drabbats ganska mkt denna vinter.
Många kramar från oss i Storvreta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 5 juni 2020 12:43

En kort reflektion att ta med sig denna fredag: Vi som konsumenter (läs:valpköpare) styr efterfrågan på valpar. Punkt.  Utan valpköpare som köper valp från mindre bra avelsmaterial, kommer inte den aveln att överleva. Enkelt. Under veckan som g...

Av Frida - 30 maj 2020 08:29


Då var det dags att börja blogga igen! Jag bubblar av frågor som konstant blir fler och fler och nya perspektiv växer fram.  Digging deep… Jag har nyss levererat min senaste kull, närmare bestämt den nionde i ordningen. Och för varje kull bli...

Av Frida - 16 maj 2020 16:44


... som behöver få komma ut! Vad är väl bättre då än att blåsa liv i den här gamla bloggen. Det finns så mycket som behöver sägas när det kommer till hur vi delar våra liv med djuren, men framför allt behöver jag skriva om avel... Stay tuned!    ...

Av Frida - 30 juli 2015 00:00

Fyra år har gått sedan ni  kom till världen. Gimli, Stina, Gulli & Lima.... Mina älskade små! Mycket glädje har ni spridit här på jorden, och jag hoppas att det blir många år till. En extra varm tanke går till Sebba & Annika som tvingades ta farväl a...

Av Frida - 29 juli 2015 00:15


                 Frasse     Bosse       ... och det är med blandade känslor jag skriver dessa rader... Både lycka och stor sorg. Ett stort grattis till Frasse Fjantsson på fem års dagen!  Hoppas du firas ordentligt idag ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards