Casa DeVeritas

Direktlänk till inlägg 27 december 2008

En stjärna vid namn Ajax...

Av Frida - 27 december 2008 09:26

... är titeln på en av Jespers julklappar. Boken är skriven av Ulf Stark och Nina Wirsén har illustrerat.

Jesper fick den av sin gudmor, Karolina. Jeppe är ju inte döpt i kyrkan, men det kändes ändå viktigt att ha en gudmor. Gudfäder har han tre stycken av, nämligen bröderna Stefanidis. Så en kvinnlig touch på det hela kändes högst nödvändig ;-)

Och vem passar väl bättre än Jeppes största idol? Det finns ingen som han blir så glad av att träffa som tant Karro. De har verkligen funnit varandra! De har något speciellt de där två. Jeppe skrattar som aldrig förr när de träffas. Jag tror nog att hans känslor är besvarade...? ;-) Dessutom vet jag att Karolina kommer att axla ansvaret på det allra bästa sätt.

Jag själv har haft turen att ha den finaste gudmodern av dem alla. Hon tar väl hand om mig än idag.:-)

Så Jeppsons gudmor (så klart tillsammans med herr PärFekt) hade inhandlat den finaste julklappen man kan tänka sig. "En stjärna vid namn Ajax". Boken handlar om en hund som får en egen liten pojke. Om hur deras vänskap utvecklas till något unikt. Pojken och hunden var oskiljaktiga. Men så en dag blir hunden gammal...

Ni som känner mig vet vart denna historia bär.... ;-)

Eftersom Willy alltid älskat barn och vaktat dem med sitt liv, så har jag alltid skojat om att Walle så klart måste få en liten bebbe. Sagt och gjort. Nu är Jeppe här! *humor*


När jag läst boken insåg jag att Jesper kommer att, i ett ganska tidigt stadium av sitt liv, tvingas ta i tu med sorg. Sorg över att ha förlorat en familjemedlem och kär vän. Det var med blandade känslor jag konstaterade detta. Fast på ett sätt kanske det är bra? Att ställas inför det mest naturliga som finns. Döden.


Nåväl, boken rekommenderas VARMT till alla er som har små barn. Och även till er som är vuxna med för den delen.

Den fick mig att tänka efter. Så där riktigt på djupet. Det gjorde ont. Och jag blev rörd. En fantastiskt fin bok helt enkelt.


Ett stor tack till Karolina & Pär för den bästaste julklappen man kan önska sig. Det är både mor och son överens om. Rörande överens.


Kram på er allesammans!


 
ANNONS
 
Karolina

Karolina

27 december 2008 10:06

Nej nu bölar jag så mycket så jag kan inte skriva... Massor av pussar till min älskade gudson och hans fantastiska mamma! Och vad glad jag blev att ni tyckte att det var en lika braig julklapp till världens finaste Jesper ni med! Puss!

http://www.kynologia.bloggagratis.se

 
Ingen bild

maria

28 december 2008 09:41

sötnosar! så kul att värdelns finaste jesper fått världens bästa gudmor- det låter som att Jesper blir lika glad över att se dig Karlolina som min Vera blir när hon ser Frida ;-) härligt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 30 juli 2015 00:00

Fyra år har gått sedan ni  kom till världen. Gimli, Stina, Gulli & Lima.... Mina älskade små! Mycket glädje har ni spridit här på jorden, och jag hoppas att det blir många år till. En extra varm tanke går till Sebba & Annika som tvingades ta farväl a...

Av Frida - 29 juli 2015 00:15


                 Frasse     Bosse       ... och det är med blandade känslor jag skriver dessa rader... Både lycka och stor sorg. Ett stort grattis till Frasse Fjantsson på fem års dagen!  Hoppas du firas ordentligt idag ...

Av Frida - 12 maj 2015 12:20

...har nu funnit sitt kall här i livet: att vårda sina småsyskon. Alltså.....Den där hunden är nåt alldeles, alldeles speciellt. Det har jag vetat hela tiden iofs, men jag förvånas gång på gång över hans godmodighet <3Dilla har släppt i resten av ...

Av Frida - 30 april 2015 12:22

..passar vi på att önska er alla en härlig valborg!              ...

Av Frida - 27 april 2015 11:29


  Det finns hundar. Och så finns det hundar. Och så fanns det en Condor. Den snällaste varelsen som gud har skapat. Det fanns verkligen inget ont i dig. Du var vänligheten själv. Som Mari sa: "Jag har nog aldrig sett honom arg... Aldrig." Och jag t...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Casa DeVeritas med Blogkeen
Följ Casa DeVeritas med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se