Casa DeVeritas

Direktlänk till inlägg 14 september 2008

Tårar av olika de slag ....

Av Frida - 14 september 2008 09:25

Så  kan man väl sammanfatta helgen som snart är till ända.

I fredags kväll fick jag en fantastiskt vacker överraskning av en god vän... TUSEN TACK, Elin! Jag blev så glad, så glad. Glädjetårarna ville inte sluta trilla. Elin hade gjort en tavla, i blyerts, av min älskade farbror Willy! Kungen av Fridaland.

Den pryder numer väggen ovanför vår säng. Jag blir lika rörd varje gång jag tittar på den. Du lyckades verkligen "fånga Willy" i ditt mästerverk! Än en gång, TUSEN TACK ELIN!

Det känns extra fint att ha ett så vackert minne av min bäste vän den dagen då han vandrar vidare. Jag har ju insett att han inte kommer att bli 140 år... Men man kanske kan hoppas på 110 i alla fall??? :-)


Å så igår var det dax för appelltävling igen. Jag & Bönan. Vi kan lägga ytterligare ett gk till samlingen. FAN!

Spåret tog vi oss runt med alla pinnarna in. Förvisso mumsade hon ankskit parallellt med arbetsuppgiften.... Ja ja. Vi fick en nolla på läggandet pga ett kraftigt dk *ler* Nollade även hoppet i lydnaden. Det har vi aldrig nollat förut. Hon orkade inte hoppa tillbaka utan sprang runt hindret istället. Och jag förstår varför.  Fullt på platsliggningen och budföringen. Det räckte inte till en uppflyttning denna gången heller. J*vla &/%#/&%"&%¤"&%¤"#!!!!!!!!


Jag är jättenöjd med Beanies insats. Hennes valpar är ju bara 13 veckor gamla och hon ställde upp maximalt för mig i en pirrig tävlingssituation. För första gången på riktigt länge var jag nervös. Hennes fysik är för tillfället inte vad den brukar vara, men hon gjorde sitt allra bästa. Det gör mig jätteglad! Jag var även nöjd med min egen insats. Jag är ju som bekant inte vidare duktig på att tävla. Men denna gången hade jag som mål att vi skulle ha riktigt kul och att jag skulle vara ett stöd för min hund. Och vi det hade vi!

Men i bilen på vägen hem så kom tårarna. Trött och besviken. Ledsen för att Beanie är väl värd en uppflytt, men vi får inte riktigt till det när det gäller.

Nästa gång kanske....? Nu tänker jag inte anmäla till några fler appeller i Stockholmsområdet. Jag är less på att träna på leriga stubbåkrar. Nu drar vi norröver och ser framemot ett appellspår i skog!


Idag ska jag ta en hundfri dag. Slicka såren och bara umgås med familjen, som förvisso även innefattar mina älskade hundar... :-D

Njuta av en vacker höstdag och titta på min fina, fina tavla....


Kram på er!


PS Håller tummarna för Devarox D-barn som skall visa upp sig på utställning idag. Och för Beanies balla syster Beckie som förhoppningsvis travar hem ett cert! Heja heja!



 
 
Annelie

Annelie

14 september 2008 10:26

bryta ihop och komma igen eller hur är det ;) *kram*
Underbar tavla!!! jag vill också ha en (fast på tigra)
kram kram

http://www.tigra.se

 
Åsa & Mr T

Åsa & Mr T

14 september 2008 11:37

Vilken vacker tavla! Kan man beställa tavlor av henne?? Du, GRATTIS till ditt beslut :) dax att ändra första sidan ;) Kram från Skåneland!

http://www.nogg.se/Titan

 
Åsa & Mr T

Åsa & Mr T

14 september 2008 19:07

Ingen resa inplanerad :( Jag är sjukt avis på att ni snart ska ha träningshelg, jag hade så gärna velat vara med. Nu går alla pengarna till Helsiingborgs Djursjukhus :( Måste kolla T's höfter igen + att han fått kristaller i urinet. Är det inte det ena så är det det andra *suck* Känns som jag haft min del av dåligheter! Ha en bra vecka / Kram!

http://www.nogg.se/Titan

 
Ingen bild

Åsa

14 september 2008 20:06

Jag tycker att du och Beanie gjorde en mycket bra insats, och
hade ni flyt i tävlingen! Spåret var bra, lite missar av matte annars hade poängen blivit högre. Måste ju säga att vår spårträning faktiskt har gett bra resultat på både Wes & Beans, de står ju faktiskt ut att spåra på stubbåker och äng nu ;-) Men tycker absolut att ni ska anmäla uppåt, det är ju trevligt att veta att man har poäng på spåret... *asg* Vem vet, jag kanske testar en gång till med Wes... ;-)

På det igen bara, säger jag. Även fast jag vet att det är sjukt jobbigt när man inte får till det, man tröttnar ju själv och då är det nnästan omöjligt för hundarna att fixa det.

Tänk på det andra jag sa, tror att det kan ge en Böna mer mer ork :-)

Stor kram från största fanet, ni är BÄST!!!!

Kram hela dan...

 
Ingen bild

Camilla och Conrad

14 september 2008 21:25

Förstår att du svär och tårarna trillar, när det är så näääära! Men ni båda gjorde ju en superbra tävling så nära inpå förlossningar och valpkullar!! Bästa bönorna!

Och vilken fantastisk teckning, Willy upp idagen.

Kramar från mig och The King of Spunk

 
Ingen bild

Sabine/Dino

14 september 2008 22:40

Men guuuuud va fin!!! Kungen av Fridaland är ju hur härlig som helst!!! Vilken duktig kompis sen!!!!Kanon snyggt gjort!
Jag är sååå ledsen för er skull ni som jobbade så fint ihop på torsdagsträningen.
Efter regn kommer alltid sol igen även om det tar tid ....jag lovar.
Det finns endel fina bilder på min brors blogg där Dino finns med om du vill kolla: www.azoyellowlemon.blogspot.com
Kanske kan det pigga upp med snyggingen Dino på bild.Ja Bentley (leonbergern)är ju oxå en riktig snygging att vila ögonen på. Många varma kramar //Sabine

 
Camilla & Karma

Camilla & Karma

15 september 2008 15:51

Vad roligt att Dilla får stanna i barndomshemmet. Hade visserligen inte trott något annat men helt säker kan man ju aldrig vara;).

Tavlan på Willy är helt underbar. Tänk att kunna rita så bra. Själv blir det mest streckgubbar=).

Kram Camilla & Karma

http://www.freewebs.com/karmaochzera

 
Gisela

Gisela

16 september 2008 12:56

Vännen går det troll i tävlandet.....? Bryt ihop o kom igen :) Jag vet exakt hur det känns, även om det är en klen tröst......

Lilla Dilla :) Det var förut bestämt att hon skulle bo i Stava :) Tokfia, du ville bara inte inse det *ler* Lycka till med lillan nu!

Underbar tavla på Willy, jag förstår att du blev rörd av den! Jättefint gjord !!!!!
Många kramar från oss allihopa

http://www.arosbygdens.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 5 juni 2020 12:43

En kort reflektion att ta med sig denna fredag: Vi som konsumenter (läs:valpköpare) styr efterfrågan på valpar. Punkt.  Utan valpköpare som köper valp från mindre bra avelsmaterial, kommer inte den aveln att överleva. Enkelt. Under veckan som g...

Av Frida - 30 maj 2020 08:29


Då var det dags att börja blogga igen! Jag bubblar av frågor som konstant blir fler och fler och nya perspektiv växer fram.  Digging deep… Jag har nyss levererat min senaste kull, närmare bestämt den nionde i ordningen. Och för varje kull bli...

Av Frida - 16 maj 2020 16:44


... som behöver få komma ut! Vad är väl bättre då än att blåsa liv i den här gamla bloggen. Det finns så mycket som behöver sägas när det kommer till hur vi delar våra liv med djuren, men framför allt behöver jag skriva om avel... Stay tuned!    ...

Av Frida - 30 juli 2015 00:00

Fyra år har gått sedan ni  kom till världen. Gimli, Stina, Gulli & Lima.... Mina älskade små! Mycket glädje har ni spridit här på jorden, och jag hoppas att det blir många år till. En extra varm tanke går till Sebba & Annika som tvingades ta farväl a...

Av Frida - 29 juli 2015 00:15


                 Frasse     Bosse       ... och det är med blandade känslor jag skriver dessa rader... Både lycka och stor sorg. Ett stort grattis till Frasse Fjantsson på fem års dagen!  Hoppas du firas ordentligt idag ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards