Casa DeVeritas

Alla inlägg under augusti 2008

Av Frida - 10 augusti 2008 20:53

... vill jag rikta till alla ägare av D-barnen! Jag har fått massor av rapporter både via mail, SMS, telefon och MMS. Det gör mig ÖVERLYCKLIG att få veta att mina smår gryn har det bra. Inte för att jag trodde något annat, men jag blir så glad när jag hör från er!

Alla barna (Dixi, Berit (Dippa Daffodil) & Dino (Di Nozo)) verkar ha funnit sig till rätta. Dixi har hästar i familjen, Dino har kakadua, katt+kattungar och kaninen och Berit har en Bullterrier-storebror (minst lika exotiskt!)

Alla barna verkar ha klarat flytten galant och är trygga och glada små skruttungar. Det värmer gott i hjärtat!

Idag flyttade även Dickens Flame  (nackhanen) upp till Lotta & Per i Malå. Dicken (nåååå Lotta, blir det Dicken? *ler*), kommer att arbeta i möbelaffär till vardags med sin nya storasyster Ronja, även hon Rottweiler. Jag önskar er all lycka med lille guldklimpen! Tårarna ville inte sluta trilla när de for.... Han har fått ett fantastiskt hem, det är inte det... Det gör bara så ont i själen när de far hemifrån....

Hoppas att er långa hemresa (94 mil!!!) gick bra. :-)


Nu är det två valpar kvar här hemma: Duke Dandelion also known as "huvudhanen" flyttar till Jessica och Fredrik i Uppsala på lördag. Där kommer han att få det kanon! Matte och Duke kommer att plugga i Värnamo till hösten så Duke kommer även han att gå i skolan. :-)

Å så har vi lilla Fräs-Fian.... Hon har faktiskt ett namn: Dilla Darling! Och hon är en liten daaaaarling. Jag har fortfarande inte hittat ett passande hem till henne. Och hon MÅSTE flytta snart. För annars blir hon kvar här, och det går INTE! Inte för att jag inte vill (hon är min drömhund!) utan för att det inte går. Jag har fyra hundar varav tre av dem tränas och tävlas. Alla ska känna sig betydelsefulla oavsett ålder. Och det tar sin lilla tid... Och med en tremånaders Jesper hemma och en man (ja, tro det eller ej, men jag har faktiskt en sån. En alldeles UNDERBAR sådan :-)) som vill träffa mig ibland... Så nej, en fjärde aktiv tränings/tävlingskamrat, är inte möjligt. Hur gärna jag än hade velat.

Hon är speciell. En på miljonen faktiskt. Lilla Dilla...


Nu ska jag knyta mig. Min tur att sova hela natten...*mmmmm*

Här nedan följer bilder på de D-barn som flyttat. Först ut är Berit med Karolina & Pär, Dicken med Lotta & Per (Per-hussar i stereo i D-kullen!! *asg*), Sabine & Robert med alla barnen & Dino och sist men inte minst familjen Torving med Dixi!


Goodnight. Wherever you are...





Av Frida - 7 augusti 2008 22:13

... för at fara ut i vida världen.

Det är med blandade känslor jag vinkar adjö. En lycka och tacksamhet över att jag hittat fantastiska familjer till mina små gryn. Och en överväldigande ansvarskänsla över att skicka ut dem i den stora världen där de skall klara sig utan sin mamma-hund och sin urmamma. Och en sorg som sköljer över mig då de lämnar mig. Det är egot som gråter, och inget annat. Men det är lika jobbigt varje gång... Kalla mig lipsill...Det gör inget.


Jag vill passa på att önska familjen Torving i Björklinge ett stort lycka till med lilla pärlan Dixi! Var snäll med hästarna nu, Dixi! :-) Lilla gullunge!


Och ett stort lycka till lilla Berit (Dippa Daffodil) hos familjen Lasses med Bosse Bullterrier i spetsen. Det är inte alla som får flytta hem till sin Doula... Pussa henne på tjocka näsan!


Nu ska jag krypa ner i valplådan och pussa på de fyra som är kvar. Och sen skall jag försöka sova gott. Riktigt gott.


En godnattpuss skickar jag till de två utflugna grynen och hoppas att första natten går bra.


Kram från nostalgiska Frida

Av Frida - 5 augusti 2008 09:50

Vi har haft oväder utan dess like! Regnet fullomligen öser ner och vindarna är mycket kraftiga. Valparna kan inte vara ute och min stora uppgift blir att roa dem inomhus.... Lättare sagt än gjort ;-)

De har fått diverse ätberikning såsom undersöka olika frukter och grönsaker, aktiveringsleksaker med mat i strumpstockar (strumpor som knyts ihop och stoppas i varandra med mat i).

De är väldigt intresserade och detta håller dem sysselsatta ett par timmar. Sedan brukar de somna gott. De har även tagit övriga huset i besittning till Willys stora förtret. Vi hoppas på att solen snart tittar fram igen så att valparna får njuta av att vara utomhus...


Det sista valptestet gjordes i torsdags och det gick galant måste jag säga! Vilka valpar! Det var härligt att beskåda dem. Alla gjorde MYCKET bra ifrån sig. Alla är mycket hanterbara och finner sig i det mesta, orädda för nya miljöer, orädda i kontakten med nya människor. Det har bra föremålsintresse och bra kamplust. De samarbetade med testledaren och apporterade tillbaka föremålen. Ingen av dem reagerade heller på ljudet. Jätteskönt! Jag är så stolt över busungarna!


 Det börjar dra ihop sig för valpleverans. På torsdag är de åtta veckor och flyttklara. Imorgon är det dags för besiktning hos Bosse veterinär. Håll tummarna för att den går vägen! :-)


Namnen är klara och det blev:


Duke Dandelion- huvudhane

Dickens Flame- nackhane

Di Nozo- rygghane

Dilla Darling- nacktik

Dixi Duchess- ryggtik

Dippa Daffodil- rumptik


Lilla Dilla Darling är fortfarande till salu. Det är Nacktiken alias "Fräs-Fia".

Jag sitter kvar med henne i väntan på att rätt hem dyker upp.

Hon är en liten vildvittra som kommer att bli en riktig arbetsmaskin. Hon har en färgstark personlighet med ett härligt humör som den blivande ägaren måste uppskatta och göra till något bra. I mina ögon är hon en drömhund!


Ska försöka hinna få ut lite nya bilder.... ;-) ;-);-)

Här kommer en på lilla Rumpi....

So long!


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards