Casa DeVeritas

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2008

Födelsedagsbarn och valpträff!

Av Frida - 31 augusti 2008 20:28

Igår fyllde min älskade AmbraBambra 5 år! Tänk vad tiden går...Jag minns det som igår då jag hittade mamma Roxane och kennel Devarox på internet. Jag har aldrig varit mer säker på något i hela mitt liv: Roxane var mamman med stort M. Mamman till min kommande valp. Och så blev det.

Vilket lyckokast!

Det går inte en dag utan att jag tackar min lyckliga stjärna för att jag får dela mitt liv med galenpannan Ambra. Med henne vid min sida är livet aldrig tråkigt. Hon är en hund på miljonen.

Hon är godheten personifierad. Hon älskar alla. Och då menar jag verkligen ALLA. Jag kan släppa ihop henne med vilken hund som helst. Hon skulle ALDRIG vara dum. Inte mot någon annan levande varelse heller för den delen. Hon har en enastående arbetsvilja. Hon ger aldrig upp. Om uppgiften blir övermäktig, vilket inte sker så ofta, så är hon noga med att visa mig att hon fortsätter att försöka. Ge upp finns inte i hennes vokabulär.... När jag tänker tillbaka på hennes MH får jag ståpäls över hela kroppen. Hon gjorde ett fulländat MH i mina ögon! Hade jag fått kryssa i ett protokoll med mitt dröm-MH så hade det sett ut som Ambras.

Å på korningen (Ambra korades med gamla korningen och har även gått som test-hund på nya korningen) så dansade hon igenom banan. När vi gått igenom banan släpade hon mig till starten för att gå ytterligare ett varv... Gullungen! :-)

Inte nog med att hon är en fantastisk hund. Hon har berikat denna värld med en kull valpar som jag själv tycker är minst lika fantastiska som hon själv: The fabulous C-kull! Jag ler inombords när jag tänker på hur lika de är sin mor i mångt och mycket.

Jag kan skatta mig lycklig som har denna donna i mitt hushåll! Tack Åsa för min juvel! Jag hoppas att hon finns vid min sida i många, många år till. Och ett tack till min älskade hund, som lyssnar till namnet Poopoo: Tack för att du alltid ställer upp pådin mattes galna påhitt. Det finns bara en som du. Tack för att jag får dela mitt liv med dig gumman! PUSS!


Gårdagen tillbringade jag tillsammans med D-kullen (nästan hela i alla fall) och deras ägare.

Duke, Dino, Dixi & Berit kom på besök. Å så var lilla Dilla med så klart. Det var ett kärt återseende vill jag lova! Beanie var jätteglad över att träffa sina barn igen. Fast ett tag såg hon lite orolig ut: "Hade de inte flyttat hemifrån...?"

Vi hade en jättetrevlig dag och jag vill tacka er alla för att ni kom!

Jag blir lycklig i hela kroppen när jag tänker på valparna och var de har hamnat. Vilka underbara människor jag har hittat till småfolket! Det kunde inte ha blivit bättre. A match made in heaven helt enkelt! :-)

Det var härligt att träffa huliganerna igen. De hade vuxit på bra och var slanka och fina. De har en härlig kroppskonstruktion allesammans. Det bådar gott för framtiden...

Inte nog med att de var så fina, de var så trevliga att umgås med. Coola, avslappnade och trygga. Vi satt och pratade en del och alla valparna knoppade in, en efter en, i gröngräset. Passivitetsträningen har ni alla annammat på ett föredömligt sätt! Bra jobbat! Men så fort det erbjöds aktivitet var de alla med på noterna. Vi gick igenom olika frågor som uppkommit, gick igenom lite kontaktövningar och hade lite utställningsträning. Alla var jätteduktiga och jobbade på fint med sina valpar.

Valpisarna blev så klart så där löjligt glada över att återse sin urmamma igen. Jag blir lika rörd varje gång... Det är något speciellt det där bandet man har till "sina" valpar. Det är samma sak med C-kullen. Även om de är en Devarox-kull så bodde de ju ändå här hos oss och de blir lika larviga än idag då vi träffas... Å då har jag svårt att inte bli en lipsill. Fråga Norrlandsbrudarna. :-)


Hursom, valpträffen var urmysig och jag kröp till sängs helt varm om hjärtat på lördagskvällen.... Valparna har hamnat i kanonhem!

Återigen STORT TACK allesammans för att ni kom!


Många kramar från en nöjd urmamma :-)


Bilder på barna D och sist men inte minst, födelsedagsbarnet!



 
 
Caisa o Cayenne

Caisa o Cayenne

31 augusti 2008 22:49

Ja JÄVLAR så fina!!! (det krävdes en svordom, sorry) Faster-Cayenne tycker de är söta och vill pussa på några på lägret, tack!

Apropå lipsillar...finns ju vissa (host host) bland Norrlandsbrudarna som är gråtmild i mångt och mycket också ;)

Kram till er alla

ps. Den bilden på Ambra är en av mina all-time-favourites .ds

http://fyrfotingarna.se

 
Karolina

Karolina

1 september 2008 00:06

Tack själv Frida! Det var superkul att återse valparna och se hur fina de blivit och vilka kanonhem du hittat åt samtliga. Ett fantastiskt initiativ med valpträff, god mat och frågestund!! Tur vi har som har en uppfödare som är så mån om oss och våra valpar!! Känns också kul att Bosse fick bidra med lite socialträning av det mer exklusiva slaget :-D Inte illa att ha umgåtts med sin första tapir innan 12 veckors ålder, nu är de beredda på stora vida världen på allvar! Stor kram från oss fyra!

http://www.kynologia.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Karolina igen...

1 september 2008 00:16

Äsch glömde ju att gratta världens finaste Ambra på hennes födelsedag! HURRA HURRA HURRA HURRA!!!!!!! Stor kram från oss

 
Ingen bild

Sabine/Dino

1 september 2008 18:39

Tack så mycket för att du är så underbar kära kennelmamma du fixar och har en ängels tålamod du! Jag vill tacka för din goda vilja din jätte mysiga valpträff och hoppas att du förstår hur uppskattad du är. Jag kan bara hålla med Karolina, mycket god mat och bra /nyttigt erfarenhets utbyte. Ja valparna är super coola. (Dino var på Furuvik igår och låg i en skrinda och sov. Behöver jag säga att han stal endel av föreställningen från de andra djuren??)

Puss på er alla det blir kul att ses igen på lägret!! //Sabine och "agent" Dino

P.s Kul att Åsa med Devarox valpisar också kom med hoppas att vi hinner lära känna varandra mer på lägret.D.s

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 5 juni 2020 12:43

En kort reflektion att ta med sig denna fredag: Vi som konsumenter (läs:valpköpare) styr efterfrågan på valpar. Punkt.  Utan valpköpare som köper valp från mindre bra avelsmaterial, kommer inte den aveln att överleva. Enkelt. Under veckan som g...

Av Frida - 30 maj 2020 08:29


Då var det dags att börja blogga igen! Jag bubblar av frågor som konstant blir fler och fler och nya perspektiv växer fram.  Digging deep… Jag har nyss levererat min senaste kull, närmare bestämt den nionde i ordningen. Och för varje kull bli...

Av Frida - 16 maj 2020 16:44


... som behöver få komma ut! Vad är väl bättre då än att blåsa liv i den här gamla bloggen. Det finns så mycket som behöver sägas när det kommer till hur vi delar våra liv med djuren, men framför allt behöver jag skriva om avel... Stay tuned!    ...

Av Frida - 30 juli 2015 00:00

Fyra år har gått sedan ni  kom till världen. Gimli, Stina, Gulli & Lima.... Mina älskade små! Mycket glädje har ni spridit här på jorden, och jag hoppas att det blir många år till. En extra varm tanke går till Sebba & Annika som tvingades ta farväl a...

Av Frida - 29 juli 2015 00:15


                 Frasse     Bosse       ... och det är med blandade känslor jag skriver dessa rader... Både lycka och stor sorg. Ett stort grattis till Frasse Fjantsson på fem års dagen!  Hoppas du firas ordentligt idag ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards